„Az a kis zaj az ostyán”

2017. szeptember 25-én rendeztük meg Csehy Zoltán Cage Pozsonyban című költeményét tárgyaló versszimpóziumunkat. A tanácskozásra a Fiatal Írók Szövetsége és a Pozsonyi Magyar Intézet szervezésében, az Intézet épületében (Palisády utca 54.) került sor.

Elnökségi jegyzőkönyv 2017. szeptember 26.

A FISZ, Fiatal Írók Szövetsége szeptemberi elnökségi ülésének jegyzőkönyve

Elnökségi jegyzőkönyv 2017.08.17.

A FISZ, Fiatal Írók Szövetsége augusztusi elnökségi ülésének jegyzőkönyve

Könyvek Diadalíve - A Fiatal Írók Szövetségének programjai

Az  Aranyláz - Kortárs Irodalom Éve programsorozat keretében szeptember második hétvégéjén a FISZ veszi be a Westend diadalívét, tavaly és idén debütáló szerzőink mellett a Mesebeszéd diadalútját ünneplő Minerva- és a friss, szláv köteteinek hála még az eddigieknél is színesebb Horizontok-sorozattal.

Csáth Géza-díj 2017 - Vajdasági disznótor

Szeptember 11-én sűrű program vár azokra, akik részt vesznek a Fiatal Írók Szövetsége rendhagyó díjátadóján Szabadkán. A 15 órai rekkenő hőségben kezdődő program első pontjaként Orcsik Roland költő, szerkesztő, irodalomszervező, kultúrcsempésznek adják át a második alkalommal kiosztásra kerülő Csáth Géza-díjat. Ezt követően Tolnai Ottó – többek között – a Költő disznózsírból és az Árvacsáth – című könyvek szerzője idézi meg A varázsló kertjében a névadó szellemét. A vajdasági disznótor este a Klein House-ban folytatódik Orcsik Roland Összes Versének felolvasásával és a BalaLajka formáció koncertjével.


FISZ a Könyvhéten

Friss kötetek, táborhírek, éjizene, szerzők a pultban, avagy FISZ a 88. Ünnepi Könyvhéten!

Villámbemutatók a Vörösmarty téri színpadon, dedikálások az örök első standnál, csütörtöktől vasárnapig szerzők és szerkesztők a pultban, hétvégén elektronikával támogatott kultúrfogyasztás. Frisskötet-illat, elsőkönyves-mosolyok, dedikálási mámor, szakértői vélemények.

Irodalom, vágod? - workshop & beszélgetés - FISZ + Kolorádó

2017.06.10. Kolorádó fesztivál

Irodalom, vágod?
Szombaton a FISZ Fiatal Írók Szövetsége veszi be a Kolorádó fesztiválon a Gólyaudvart!

FISZ Tábor 2017

A Fiatal Írók Szövetségének nyári tábora 2016. július 19–23. között