Sodródó távlatok

Antal Balázst Juhász Tibor kérdezte

"Valaki(k)nek akkor is rossz helyen vagyok éppen. Valaki(k) akkor is úgy tekint(enek) rám, hogy benyomultam oda, ahol nekem semmi keresnivalóm nincsen. Mert valahogy így is meg lehetne fogalmazni, miért akartam irodalommal foglalkozni." 

ELNÖKSÉGI JEGYZŐKÖNYV 2017. október 26.

A FISZ, Fiatal Írók Szövetsége októberi elnökségi ülésének jegyzőkönyve

KAF-karaván, füstpanoráma

Kovács András Ferenc új könyvei Erdélyben

A Fiatal Írók Szövetsége, a Látó szépirodalmi folyóirat és a Minerva Művelődési Egyesület közös szervezésében október 5-én (csütörtökön) a kolozsvári Minerva-házban, október 6-án (pénteken) pedig a marosvásárhelyi vár amfiteátrumában mutatták be Kovács András Ferenc Lözsurnál dö Lüniver című verseskötetét, és a KAF-olvasókönyvet.

„Az a kis zaj az ostyán”

2017. szeptember 25-én rendeztük meg Csehy Zoltán Cage Pozsonyban című költeményét tárgyaló versszimpóziumunkat. A tanácskozásra a Fiatal Írók Szövetsége és a Pozsonyi Magyar Intézet szervezésében, az Intézet épületében (Palisády utca 54.) került sor.

Elnökségi jegyzőkönyv 2017. szeptember 26.

A FISZ, Fiatal Írók Szövetsége szeptemberi elnökségi ülésének jegyzőkönyve

Elnökségi jegyzőkönyv 2017.08.17.

A FISZ, Fiatal Írók Szövetsége augusztusi elnökségi ülésének jegyzőkönyve

Könyvek Diadalíve - A Fiatal Írók Szövetségének programjai

Az  Aranyláz - Kortárs Irodalom Éve programsorozat keretében szeptember második hétvégéjén a FISZ veszi be a Westend diadalívét, tavaly és idén debütáló szerzőink mellett a Mesebeszéd diadalútját ünneplő Minerva- és a friss, szláv köteteinek hála még az eddigieknél is színesebb Horizontok-sorozattal.

Csáth Géza-díj 2017 - Vajdasági disznótor

Szeptember 11-én sűrű program vár azokra, akik részt vesznek a Fiatal Írók Szövetsége rendhagyó díjátadóján Szabadkán. A 15 órai rekkenő hőségben kezdődő program első pontjaként Orcsik Roland költő, szerkesztő, irodalomszervező, kultúrcsempésznek adják át a második alkalommal kiosztásra kerülő Csáth Géza-díjat. Ezt követően Tolnai Ottó – többek között – a Költő disznózsírból és az Árvacsáth – című könyvek szerzője idézi meg A varázsló kertjében a névadó szellemét. A vajdasági disznótor este a Klein House-ban folytatódik Orcsik Roland Összes Versének felolvasásával és a BalaLajka formáció koncertjével.


FISZ a Könyvhéten

Friss kötetek, táborhírek, éjizene, szerzők a pultban, avagy FISZ a 88. Ünnepi Könyvhéten!

Villámbemutatók a Vörösmarty téri színpadon, dedikálások az örök első standnál, csütörtöktől vasárnapig szerzők és szerkesztők a pultban, hétvégén elektronikával támogatott kultúrfogyasztás. Frisskötet-illat, elsőkönyves-mosolyok, dedikálási mámor, szakértői vélemények.

Irodalom, vágod? - workshop & beszélgetés - FISZ + Kolorádó

2017.06.10. Kolorádó fesztivál

Irodalom, vágod?
Szombaton a FISZ Fiatal Írók Szövetsége veszi be a Kolorádó fesztiválon a Gólyaudvart!

FISZ Tábor 2017

A Fiatal Írók Szövetségének nyári tábora 2016. július 19–23. között