Élőlánc – fiatal vajdasági irodalom és a délszláv háború

Három tudósítás a FISZ szegedi konferenciájáról

Klajkó Dániel Hogyan mondjam el? című tudósítása a Litera irodalmi portálon nem csupán az elbeszélés nehézségeivel szembenéző előadók és megszólalók gondolataiba enged betekintést, hanem képek által is rekonstruálhatóvá teszi  a napot azok számára, akik nem lehettek ott.

A teljes szöveg az alábbi linkre kattintva olvasható:

http://www.litera.hu/hirek/hogyan-mondjam-el

Sas Ágnes A valóságot nem lehet megírnicímmel foglalta össze a SZIFONline-on megjelent tudósításában a február 8-i Élőlánc eseményeit. Írásában arról is beszámol, amiről nem szokás, de ha valaki volt már konferencián, tudhatja, mekkora jelentőséggel bírnak a szünetek.

"Már abból kifolyólag is, hogy a konferencia Szegeden került megrendezésre, ahol a bombázások előtti repülőgépzaj aktívan él a helyiek emlékezetében, szükséges volt a két blokk között kibontakozó beszélgetés, melyben a közönség soraiból többen beszámoltak a személyes tapasztalataikról a délszláv háború idejéből."

A teljes szöveg az alábbi linkre kattintva olvasható:

http://www.szifonline.hu/index.php?cikk_ID=911

Vojnics-Rogics Réka „nem írhatok mást, csak azt, ami az enyém” című beszámolója a TiszatájOnline-on a szerzői perspektívákat erősíti fel, személyesen átélt és közvetetten megismert események problematikája köré szervezi az irodalomtörténeti konferencia bemutatását.

A teljes szöveg az alábbi linkre kattintva olvasható:

http://tiszatajonline.hu/?p=111283