​ Letéphető-e a plüssmackó feje?

„Hozz magaddal egy könyvet, hogy mindenki olvashasson!” – ez a felszólításba burkolt óhaj a mottója a FISZ következő szegedi eseményének.


Március huszonkettedikei beszélgetés a gyerek- és ifjúsági irodalom új útjait, az iskolai irodalomoktatás és a kortárs irodalom kapcsolatának új lehetőségeit igyekszik számba venni. A beszélgetést követően kerül sor a FISZ Mesebeszéd című gyerek- és ifjúsági irodalmi kézikönyvének és a Tiszatájonline.hu Plüss gyerekirodalmi rovatának bemutatójára is. Az esti program felvezetéseként 14 órától negyedik osztályos gyerekekkel beszélgetünk a Somogyi-könyvtár Gyerekkönyvtárában könyvekről, olvasásról, fociról és mindenféle jóságról. A résztevők várják a gyerek- és ifjúsági irodalom iránt érdeklődő szülők, pedagógusok, egyetemisták kérdéseit. Az interaktív rendezvényen olyan izgalmas, friss olvasmányokat ajánlanak, melyekkel érdemes otthon vagy az iskolában foglalkozni.

Beszélgetők: Kollár Árpád (költő, a Tiszatájonline.hu irodalmi rovatának szerkesztője), Szekeres Niki (kritikus, a Plüss szerkesztője), Pákozdi Petra (a Tiszatájonline.hu Plüss rovatának szerzője),Varga Betti (kritikus, a Plüss szerkesztője), Magonyné Dr. Varga Emőke, (irodalomtörténész, az SZTE oktatója). A Tiszatáj Plüss rovata az eseményhez kapcsolódva gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak könyvekhez! Vegyél részt velünk te is a könyvajándékozásban! Az esemény FB-oldala: https://www.facebook.com/events/172857873508330/

Az esemény a Fiatal Írók Szövetsége és a TiszatájOnline szervezésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, a Grand Café és a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár együttműködésével valósul meg.