ELNÖKSÉGI JEGYZŐKÖNYV 2018. 01. 10.

A FISZ, Fiatal Írók Szövetsége januári elnökségi ülésének jegyzőkönyve

Helyszín: Budapest VII., Damjanich utca 23.

Jelen vannak: Szőllőssy Balázs, Antal Nikolett, Zelei Dávid, Korpa Tamás, Pataki Viktor, elnökségi tagok, Gondos Mária Magdolna irodavezető, Sifter Veronika pénzügyi vezető, Kelemen Réka könyvterjesztési felelős

Elnök megállapítja, hogy az elnökségi ülés határozatképes. Elnökség egyhangúlag elfogadja a napirendet, amellyel kapcsolatban az alábbi döntések születnek.

Levezető elnök: Korpa Tamás (egyhangú + 1 tartózkodás)

Jegyzőkönyv-vezető: Szőllőssy Balázs (egyhangú + 1 tartózkodás)

Napirendi pontok: egyhangúlag elfogadva

1. Könyvkiadás

Az Elnökség egyhangú döntéssel megbízza Kelemen Rékát a FISZ könyvkereskedelmi felelősi pozíciójával, február eleji kezdéssel.  Gondos Mária Magdolna és Sifter Veronika megbízást kap az átadás-átvétel irányítására. Az Elnökség egyhangúan dönt az NKA könyvkiadói pályázatára megpályázandó kéziratba.

2. Magyar Széppróza Napja

Elnökség egyhangúan megbíz két szervezőt a Magyar Próza Napján zajló FISZ-rendezvények koordinálásával.

3. Élőlánc, Plüss, avagy a szegedi szeráfok

Korpa Tamás társelnök beszámol a debreceni kritikustusákkal és a szegedi rendezvénysorozatokkal kapcsolatos fejleményekről: tavasszal gyerekirodalmi workshop (Plüss), két kritikustusa, illetve az Élőlánc elnevezésű konferencia kerül megrendezésre számos meghívottal Magyarországról és a posztjugoszláv területekről. Az Elnökség egyhangúan elfogadja a beszámolót.

4. FISZ 20

Az Elnökség korábbi döntése értelmében a FISZ alapításának 20. évfordulójához kapcsolódóan egész éves rendezvénysorozattal kíván megemlékezni a szervezet történetének jeles eseményeiről. A programsorozat koordinálásával az Elnökség a FISZ két társelnökét bízza meg.

 5. Irodalom és betegség-konferencia

Elnökség egyhangúan elfogadja Pataki Viktor konferenciaszervező beszámolóját az Irodalom és betegség-konferencia előkészületeiről.

7. Kortalan Kortárs

Sifter Veronika beszámol a Kortalan Kortárs színházi sorozat FISZ-es szövegeket felhasználó készülő produkciójáról, amely február 6-án kerül megrendezésre. Az Elnökség megbízza Sifter Veronikát a további kapcsolattartással és a produkció számára szükséges kooperációs tevékenységek elvégzésével.

8. Honlap

Gondos Mária Magdolna beszámol a FISZ honlapjának fejlesztési lehetőségeiről. Az Elnökség Gondos Mária Magdolna mellett megbízza Zelei Dávidot és Szőllőssy Balázst a honlap tartalmi és strukturális fejlesztésének további koordinálásával.

9. Brenzovics Marianna- és Nemes András-emlékestek

Az Elnökség egyhangúan dönt arról, hogy a következő hetek során a FISZ emlékesteket tart az elmúlt hónapokban fiatalon elhunyt szerzők, Brenzovics Marianna (a Kalligrammal közösen) és Nemes András emlékére. A szervezéssel az Elnökség Gondos Mária Magdolnát és Csepregi Jánost bízza meg.