Elnökségi jegyzőkönyv 2017. szeptember 26.

A FISZ, Fiatal Írók Szövetsége szeptemberi elnökségi ülésének jegyzőkönyve

Helyszín: Budapest VI., Bajza utca 18., FISZ-iroda.

Jelen vannak: Tóth-Czifra Júlia, Korpa Tamás, Antal Nikolett, Zelei Dávid, elnökségi tagok; Sifter Veronika, pénzügyi vezető; Gondos Mária Magdolna, irodavezető; Górász Péter, FISZ háló koordinátor; Szekeres Nikoletta, sajtós; Neszlár Sándor, felügyelőbizottsági tag. 

Levezető elnök: Antal Nikolett (egyhangú + 1 tartózkodás) 

Jegyzőkönyv-vezető: Tóth-Czifra Júlia (egyhangú)

Napirendi pontok: egyhangúlag elfogadva.

Elnök megállapítja, hogy az elnökségi ülés határozatképes. Elnökség egyhangúlag elfogadja a napirendet, amellyel kapcsolatban az alábbi döntések születnek.

1.Tagfelvétel. Az elnökség jelen lévő tagjai egyhangúlag megszavazták Szepesi Kornél tagfelvételét.

2. Új sajtófelelős. Szekeres Nikoletta köszöntése és feladatkörének megbeszélése: sajtólista kezelése, a kisrendezvények sajtókommunikációja, a nagyrendezvények sajtókommunikációja), valamint a Facebook-oldal kezelése. Antal Nikolett vállalja, hogy a szervezőknek körbeküldi Szekeres Nikoletta elérhetőségét, és megkéri őket, hogy a programokról mindig tájékoztassák őt. A honlap kezelése irodavezetői munkakör lesz (alapdokumentumok feltöltése, reprezentatív nagyrendezvényekről szóló anyagok feltöltése). Szekeres Nikoletta vállalja, hogy reklámcéllal terjeszti a FISZ-könyveket különféle fórumokon. A hírlevél műfaját az új sajtófelelős megújítja.

3. Új FISZ háló koordinátor. Górász Pétert köszöntése. Sifter Vera felvázolja a háló jelenlegi anyagi lehetőségeit, és a bekapcsolható mikro-programokat. A műhelyeket a továbbiakban vezetik: Décsy-Tinkó; Bajtai-Sirokai; Zelei-Smid. Górász Péter beszámol a folyamatban lévő programokról. Antal Nikolett beszámol a Balassi Intézettel való jövőbeni együttműködésről. Az elnökség megállapodik abban, hogy tovább ötletel a programcsomagról e-mailben. Antal Nikolett fogja összefoglalni az eddigieket, és elküldeni az elnökségnek. A Plüss projektről, melynek felelőse Szekeres Nikoletta, beszámol Antal Nikolett. Az irodalom és betegség konferencia 2017 őszéről 2018 tavaszára csúszik át.

4. Új pályázat: Az NKA újonnan kiírt pályázatáról van szó, amely kifejezetten jeles évfordulókat céloz meg. A projekt felelőseinek felkérjük Gondos Mária Magdolnát és Vass Norbertet.

5. Új helyszín keresése a táborhoz: Sifter Vera, Tóth-Czifra Júlia és Pataki Viktor vállalják, hogy ellátogatnak a szóba jöhető új táborhelyszínekre, és szigorú, kritikus szemmel végigvizsgálják azokat.

6. Korábbi jegyzkönyv javítása és aláírása. Megtörtént.

7. MKKE- jelölés.  Az elnökség átnézi az MKKE-től kapott anyagot, és megteszi a jelölést.

8. FISZ-delegáltak a Móricz-kuratóriumba. Az elnökség küldötteket jelöl. 

9. Jelölés a Horváth Péter Ösztöndíjra. Az elnökség megszavazza a jelölteket. Gondos Mária Magdolna eljuttatja a 3-3 példányt az Írók Boltjába.

10. Beszámoló a közelmúlt programjairól: Csáth Géza-díj, Diadalív, nagyrendezvények, Olvasás Éjszakája. A Csáth Géza-díj átadása jól sikerült, nagy sajtónyilvánosság mellett. A pozsonyi Versszimpó szintén nagy siker mellett zajlott le, és eldőlt, hogy a programsorozat folytatódik. A jelenlevők megvitatják a Diadalív program tanulságait. Az Olvasás Éjszakáján a Fókusz könyváruházban felolvastak: Szalay Álmos, Szerényi Szabolcs, Tinkó Máté.