Támogatás

Fiatal tehetségekért dolgozunk-legyen a partnerünk!

A Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) 1998-ban jött létre azzal a céllal, hogy jelentős szerepet vállaljon a magyar irodalmi közéletben, a fiatal magyar írók és irodalmárok érdekképviseletében. A határokon átívelő művészeti, szakmai szervezet mára reprezentatív irodalmi társulássá, minden tehetséges fiatal alkotó számára nyitott, progresszív, dinamikusan fejlődő alkotóközösséggé vált. A szövetség tagjai között szépírók, irodalomtörténészek, szerkesztők, kritikusok, műfordítók is találhatók, így ennek megfelelően a tevékenységi körünk is széles skálán mozog.

Mára a FISZ évenként 200 kulturális rendezvényt bonyolít le, jelen vagyunk a legjelentősebb irodalmi eseményeken és könyveinkkel Magyarország számos könyvesboltjában. Rendre csatlakozunk, vagy kezdeményezőként veszünk részt az országos jelentőségű programsorozatokon, valamint állást foglalunk a kulturális közéletet érintő, befolyásoló kérdésekben.

Célunk, hogy 2020-ban is folytassuk eddigi munkánkat, minél több helyre jussunk el tevékenységünkkel.  

Arra kérjük, hogy legyen a partnerünk és segítse törekvéseinket!

Hogyan támogathat minket?

Adománnyal

A FISZ, Fiatal Írók Szövetsége közhasznú szervezet. Tudta, hogy a jelenlegi jogszabályok alapján az adomány költségként történő elszámolásán túl az adomány 20 %-ával csökkentheti adóalapját az adományozó cég, amely arány további 20 %-kal növekszik tartós adományozás esetén? Hogy az adomány nem csupán pénzösszeg, hanem áru, illetve szolgáltatás is lehet? Támogatóinkat feltüntetjük szervezetünk honlapján, illetve kiadványainkban.

Adományozni a következő bankszámlaszámon tudnak: 11707000-20490544, a megjegyzésbe feltétlenül írják bele, hogy "adomány"!

Fogadja örökbe könyveinket!

Kérésére megküldjük készülő, illetve kiadás alatt álló könyveink listáját. Ha ezek közül választ, a konkrét kötetnél tüntetjük fel támogatóként.

Támogasson minket adója 1%-ával

A FISZ adószáma:18236387-1-42. Gondoljon ránk, mikor rendelkezik az adója 1%-ról!

Köszönjük a figyelmét!

Antal Nikolett és Pataki Viktor

társelnökök

Fiatal Írók Szövetsége
Letölthető dokumentumok